Elektronska obvestila

Prijavite se na elektronska obvestila in bodite obveščeni o novostih.

Novice

Torek, 09. junij 2020

Plačilni rok za Obračun storitev

Petek, 29. maj 2020

VRAČAMO SE V USTALJENE TIRNICE

Ponedeljek, 11. maj 2020

NOVO OBVESTILO – POSTOPNO ODPIRANJE VRTCEV

Torek, 19. maj 2020

SPREJEM NOVINCEV

Ponedeljek, 11. maj 2020

Vrtec ponovno odpira svoja vrata

Kje nas najdete

Arkova 7, 
5280 Idrija, 
Slovenija

Tel.: 05 374 33 10 - FAX: 05 374 33 18

El.naslov: vrtec.idrija@guest.arnes.si

URADNE URE; uprava 8.00 do 11.00 in od 13.00 do 14.00

Naši projekti 

 

Ponedeljek, 11. maj 2020

Vrtec ponovno odpira svoja vrataSpoštovani starši.

 

V ponedeljek, 18. maja, ponovno odpiramo naša vrata. Pojav novega koronavirusa pomeni dodatno tveganje v življenju in potrebo po spremembi obnašanja ter prilagoditvah. Ukrepe izvajamo v obsegu, kolikor je to možno in izvedljivo zaradi narave dela in sposobnosti dojemanja otrok.

Za zaščito tako osebja kot otrok pred okužbo s SARS-CoV-2 je potrebno, da v vrtec prihajajo le zdravi otroci in osebje, bolni ostanejo doma. Higiena kihanja in kašlja ter vzdrževanje primerne razdalje sta ključnega pomena za omejevanje širjenja virusa in drugih mikroorganizmov s kapljicami, medtem ko je higiena rok in zlasti izogibanje dotikanju obraza z nečistimi rokami pomembna za preprečevanje posrednega stika z mikroorganizmi.

Ob prihodu otroka prinesete podpisano izjavo (Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec), ki jo oddate strokovnemu delavcu oddelka. Povečana fizična razdalja med ljudmi zmanjšuje možnost okužbe, še preden se pojavijo znaki in simptomi bolezni. Starši  vzdržujte potrebno razdaljo (1,5 – 2 metra) do drugih otrok in staršev ter strokovnih delavcev. V prostorih vrtca je za vas obvezna uporaba mask in razkuževanje rok ob prihodu ter odhodu.

Rezervna oblačila naj otrok prinese s seboj kot običajno. S seboj naj ima tudi plastično vrečko, v katero lahko damo umazana in morda mokra oblačila za pranje doma. Otroci naj načeloma ne prinašajo igrač in knjig od doma. Igrače (»ninice«, dude) in podobno je treba shraniti za posameznega otroka, za čas med spanjem.


Svetujemo naj otroka pripelje v vrtec odrasla oseba iz istega gospodinjstva.  Uporabo javnega prevoza do vrtca in z njega odsvetujemo, če je mogoče priti drugače.

Ob ponovnem odprtju vrtca je tveganje za prenos okužbe z virusom SARS-CoV-2 večje. Temu ustrezno skušajte zaščititi svoje morebitne starejše ali imunsko oslabele sorodnike oziroma osebe, ki ste jim blizu.

Starši spremljajte zdravstveno stanje otroka in v primeru, da zboli, obvestite vrtec in otroka ne pripeljete v vrtec.

Več o higienskih priporočilih si lahko ogledate tukaj: HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA VRTCE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19.

Prosimo vas za upoštevanje priporočil in za razumevanje.

Uprava vrtca

Spletno stran poganja Moja Košarica

NULL